El Til·ler aconsegueix 2.500 euros amb la campanya de micromecenatge per ampliar el Seguici Popular de les Festes del Tura

Àlvar Borrell, president El Til·ler: “La resposta del Seguici va ser molt positiva, que omplís la plaça dues vegades, que hi hagués una felicitat en l’ambient de la quantitat d’emocions guardades durant aquests dos anys de pandèmia. Per nosaltres no pot haver-hi una millor resolució del que ha estat la preparació del Seguici, veure la gent feliç, la plaça plena i tothom molt joiós.”


Aquesta és la valoració del Seguici Popular de les Festes del Tura d’enguany. Un acte adaptat, en un format sense cercavila, i que va fer brillar les peces de la faràndula històrica del centre, com el drac, el conill i el pollastre, i les entitats de cultura popular de la ciutat com quasi mai s’havia fet. De fet, tots ells van ballar al so de la nova Orquestra Tradicional del Tura, creada especialment per a l’ocasió, sota el lideratge del músic olotí Dani López.

Àlvar Borrell, president El Til·ler: “Nosaltres ens vam encarregar de la part de producció, de pagar els arranjaments, el disseny de la coreografia, reparació de les figures i també d’encarregar i comprar les peces de vestuari. Aquest cost, que en total arribava entre els 8.000 euros i 9.000 euros, repartits a nosaltres ens repercutia a uns 4.000 dels quals vam demanar 2.500 en aportacions de micromecenatge.”

I a poques hores d’esgotar-se el termini, olotins, olotines, garrotxins i garrotxines, van fer màgia. Una mica més de 2.500 euros que seran invertits íntegrament en el Seguici. Així que ara, amb l’objectiu complert, quin és el següent pas?

Àlvar Borrell, president El Til·ler: “Pel que fa al Seguici esperarem a veure la comissió de festes què proposa i haurem de pensar quin format li donem, si canviem alguna cosa de la formació musical, si l’ampliem…veurem l’any que ve quin format li podem donar.”