La Garrotxa es concentra en suport a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

Desenes de persones s’han concentrat aquest divendres al vespre davant de l’Ajuntament d’Olot en suport i protesta a la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i seguint la convocatòria de l’Associació de Municipis per la Independència.


Entre cants d’independència i els Segadors, s’han llegit diversos manifests en favor a la llibertat del poble català en presència de la campana ‘Llibertat’ d’ANC Garrotxa. Agustí Arbós de Junts, Lluís Riera de la CUP i Adrià Aulines d’ERC han donat suport a l’expresident en una lectura a tres bandes.

Olot però no ha estat l’únic municipi de la comarca que s’ha sumat a la convocatòria de concentracions. Les Preses, la Vall d’en Bas, Santa Pau o Tortellà són només alguns dels pobles garrotxins que també han sortit al carrer en suport a Puigdemont.

Puigdemont surt de la presó amb llibertat de moviment per la UE

Carles Puigdemont va ser detingut ahir al vespre a l’aeroport de l’Alguer, a l’illa de Sardenya. La justícia italiana atén l’ordre del Tribunal Suprem espanyol, que defensa que l’euroordre contra l’expresident de la Generalitat per l’1 d’octubre continua activa. Aquesta mateixa tarda, cap a les 18h, Puigdemont ha sortit en llibertat, però haurà de comparèixer dilluns 4 d’octubre davant el jutge italià per la vista judicial per l’euroordre.

En un primer moment s’havia informat que Puigdemont no podria sortir de Sardenya, però finalment es podrà moure per l’illa i la Unió Europea lliurement. Enmig d’una gran expectació mediàtica, Puigdemont ha sortit a peu del recinte penitenciari i ha assegurat que “Espanya mai perd l’oportunitat de fer el ridícul”.

Altres mobilitzacions

Diumenge al migdia, l’ANC ha convocat una manifestació a la plaça Catalunya de Barcelona, amb el lema “Plantem cara a l’Estat espanyol. Mobilització i més mobilització!”. Fora de Catalunya, l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat protestes aquest divendres a diverses ciutats europees com Londres, Luxemburg i Brussel·les, així com a Perpinyà i Tolosa de Llenguadoc.