La Garrotxa respon amb concentracions davant dels ajuntaments de la comarca per la detenció de Carles Puigdemont

Desenes de persones s’han concentrat aquest  mateix matí davant el consolat italià a Barcelona. Tot plegat en resposta a la detenció de Carles Puigdemont a l’aeroport de l’Alguer, a l’illa de Sardenya.


La justícia italiana atén l’ordre del Tribunal Suprem espanyol, que defensa que l’euroordre contra l’expresident de la Generalitat per l’1 d’octubre continua activa. La defensa de Carles Puigdemont a Sardenya no preveu que el president passi a disposició judicial fins almenys demà o dilluns. Llavors, el jutge italià haurà de decidir sobre la seva situació personal, si queda detingut i si tramita l’euroordre. Per la seva banda, l’Associació de Municipis per la Independència ha anunciat concentracions aquest vespre davant dels ajuntaments d’arreu del territori i diumenge, una gran manifestació a Barcelona.

Al programa ‘Des d’aquí’ d’aquesta casa, hem pogut escoltar algunes reaccions per part dels diputats garrotxins al parlament, Francesc Ten de Junts, i Bartomeu Compte, d’Esquerra Republicana.

Francesc Ten, diputat Junts: “Això reflecteix moltes coses. Que Puigdemont és caça major per l’Estat Espanyol. Ja ho va dir el senyor Rubalcaba fa molts anys, que si l’estat de dret ha de patir per aquesta qüestió, patirà. Com a mínim és mala praxis de l’Estat Espanyol perquè l’advocacia de l’estat reconeix que l’euroodre havia decaigut i en canvi el Suprem defensa des d’ahir que és plenament vigent. El Tribunal Superior de Justícia d’Europa diu que la immunitat no se li retorna perquè no hi a cap risc de ser detingut El que no pot fer l’Estat Espanyol és anar amb males praxis i amb enganys a Europa.”

Bartomeu Compte, diputat ERC: “El que em preocupa més és que això el que fa és allargar més el conflicte quan nosaltres entenem que hi ha d’haver-hi no només un problema judicial que cada cop ho intensifica més sinó una resposta política. Amb la primícia d’ahir, sembla amb la idea d’alguna manera de continuar dinamitant tot els ponts per trobar una sortida política.”

Els partits independentistes catalans fan pinya entorn de Puigdemont i aquestes, són només algunes de les piulades que alcaldes i regidors garrotxins han fet a través de les seves xarxes socials al llarg d’ahir a la nit i aquest matí, en suport.