Les carreteres garrotxines segueixen sense morts en un 2021 on preocupa l’increment de les alcoholèmies

L’estiu és l’època de l’any on més preocupen els accidents. La sinistralitat augmenta a mesura que incrementa el número de desplaçaments i la Garrotxa no queda exempta d’aquest risc.


Les carreteres A-26, d’Olot a Besalú, i la C-63, de Les Planes a Olot, són les que registren més accidents a la comarca. Enguany, però, els números s’han mantingut estables i la Garrotxa ha registrat 0 morts, l’únic número acceptable en aquest àmbit.

Francesc Campayo, sargent Trànsit Garrotxa i Ripollès: “Aquest any no hem tingut cap víctima mortal i estem molt contents. La nostra feina és evitar aquestes víctimes”.

De tota manera, hi ha hagut accidents. La sinistralitat ha oscil·lat entre els 35 i 39 accidents per mes, que són números habituals. Les conductes que més preocupen a dia d’avui són els excessos de velocitat, les distraccions per telèfon mòbil i l’incrementen, en el darrer any, de conductors que circulen sota els efectes de l’alcohol.

S’han fet menys controls durant la pandèmia i un excés de confiança dels conductors pot desencadenar en alcoholèmies al volant, una combinació letal a les carreteres.

 

.

 

x