Una empresa de Sant Jaume de Llierca instal·la 2.500 plaques solars

Al voltant d’unes 2.500 plaques solars són les que l’empresa santjaumina Pagès Valentí ha col·locat sobre els 14.000 metres quadrats de superfície de les seves instal·lacions, situades al polígon Pla de Poliger. Ja feia temps que aquesta empresa de filatura volia fer un pas més cap a la sostenibilitat.


Josep Pagès, director comercial Pagès Valentí: Ja fa molts any que pensàvem en tenir autoconsum però les normatives no ens ho permetien. I a partir del gener vam decidir tirar endavant aquest projecte no només per un tema econòmic, sinó per reduir la nostra petjada, ja que el sector tèxtil contamina molt. I dins el nostre pla estratègic, la sostenibilitat ambiental és un dels eixos principals.

Amb només un mes i mig s’han instal·lat tots els panells. Han aprofitat tota mena d’espais, fins i tot les marquesines on hi aparquen els vehicles. Fotovol és l’empresa que s’ha encarregat de fer d’instal·lació. Tot i que l’empresa no ha parlat de xifres concretes, asseguren que les plaques suposen un pas important cap a l’estalvi energètic i a la vegada econòmic.

Josep Pagès, director comercial Pagès Valentí: A una hora punt no tenim el 100% d’autoconsum, però podem arribar-hi. El que passa que aquí treballem dia i nit i depenem molt del consum de la xarxa elèctrica.

Per aquelles empreses que s’ho poden permetre, accions com aquesta suposen esquivar, una mica, l’elevat preu de la llum. Tot i així, cal tenir en compte que empreses om aquesta de Sant Jaume de Llierca, funcionen tot el dia i el gasto energètic és elevat. Com tots, el pateixen.

Josep Pagès, director comercial Pagès Valentí: No teníem ni idea que el preu de la llum hagués de pujar tant, perquè realment nosaltres, com et deia, encara depenem molt de la xarxa, comparat amb l’autoconsum. Però bé, és un situació complexa per les empreses que necessitem tanta energia. Pe`ro clar, aquesta inversió que hem fet crec que és una bona decisió.

 

Imatges: Fotovol