Apropar la ciència a la Garrotxa, l’objectiu del festival km0 ‘El Toc de Ciència’

Blanca Pairó, biòloga: Hem fet una xerrada sobre rapinyaires nocturns que és un projecte que estem engegant ara mateix, en el qual hi participa el PEHOC que és la entintat que ho gestiona. Consisteix en fer un cens de rapinyares nocturns a la Garrotxa, on fem uns punts d’escolta amb una posterior anàl·lisi de les dades.”


Aquest ambient distés i amè, era un dels objectius del ‘Toc de ciència’, que pretenia apropar la ciència i el coneixement als garrotxins i garrotxines en un format més desenfadat amb cinc xerrades breus a diferents bars i cafeteries de la ciutat.

Blanca Pairó, biòloga: Ha vingut força gent, han participat molt en les preguntes que els hem anat fent. És un món que no s’acaba de conèixer gaire però ens ha sorprès que hi havia gent que els coneixia bé i sabia molt d’ells.”

Un altre dels objectius principals del festival, era oferir referents locals, divulgadors i divulgadores vinculades a la comarca. Carina Carré, psicòloga a la residència Montsacopa va parlar de l’Alzheimer; Mita Castañer, investigadora de la Udg, va parlar sobre la crisi climàtica i Laia Herrero i Albert Sabater van parlar sobre ecotoxicologia i intel·ligència artificial respectivament.

Jordi Nonell, guia de natura:  “La idea de fer això era donar a conèixer aquest projecte i intentar que la gent es vulgui involucrar.”

Amb cada consumició, els assistents rebien targetes amb descobriments científics realitzats per dones, un petit altaveu de butxaca per la visibilització de la dona en la ciència.