El barri de Sant Miquel d’Olot celebra la seva festa major amb un Ball Pla adaptat i la trobada d’Hereus i Pubilles

Cap de setmana de festa major al barri de Sant Miquel. Després de gairebé dos anys sense fer cap acte per la festa del barri, la comissió de festes i l’associació de veïns van unir esforços per fer una festa lluïda i amb una programació molt semblant a l’habitual.


Dissabte al vespre, el que no va podia faltar era el Ball Pla i desenes d’olotins i olotines no es van poder perdre aquesta cita. El format habitual és en cercavila per diversos carrers de barri, però aquest any i a causa de les mesures sanitàries, s’ha hagut de realitzar en format desfilada a la plaça de Sant Miquel. En aquesta ocasió, s’han pogut veure més d’una cinquantena de vestits de paper.

Tere Morejón, comissió de festes del barri de Sant Miquel: “Ha estat un èxit rotund, estem molt agraïts a tothom qui s’ha implicat.”

Per altra banda, diumenge al matí, va tenir lloc la primera trobada d’Hereus i Pubilles del foment de les tradicions catalanes on van actuar la colla castellera els xerrics i l’escola de l’esbart d’Olot.

Carla Pérez i Joan Gallach, pubilla i hereu del barri de Sant Miquel: “Per mi és un gran orgull perquè és el barri on he nascut i crescut. Jo també tinc tota la família aquí, és el barri on m’ha vist néixer, és el meu barri així que diguem-ho ben alt, visca Sant Miquel!”

Miquel Brugat, membre Foment Tradicions Catalanes: “Com a membre del Foment estem molt contents del barri de Sant Miquel ens hagi convidat per primera vegada a aquest acte amb diverses entitats culturals. És d’agrair veure que els barris es posen en marxa i recuperen les tradicions.”

Des de la comissió de festes, admeten que han estat unes festes molt difícils d’organitzar, sobretot pel que fa a les mesures sanitàries i haver-se d’adaptar als canvis constants de protocols.

Tere Morejón, comissió de festes del barri de Sant Miquel:Tema PROCICAT canviava constantment. Sempre nosaltres de bon principi ens centràvem ja en lo pitjor. Si es podia anar augmentant la gent, d’aforament, ho hem anat fent com s’ha pogut veure aquí al Ball Pla.”