Òmnium i ANC Garrotxa compleixen 200 dilluns de concentracions

Durant 200 setmanes i prop de 4 anys, aquesta imatge es repeteix cada dilluns a les portes de l’Ajuntament d’Olot.


Les entitats sobiranistes Òmnium i ANC Garrotxa celebren de forma ininterrompuda concentracions denunciant la repressió de l’Estat Espanyol i demanant la independència del poble català.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Fa 200 dilluns que ens trobem aquí, pràcticament d’ençà que en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart van ser empresonats. Són 200 dilluns en els quals la repressió ha continuat i per això hi som. Tant de bo la valoració que haguéssim de fer és que queda tancat, però no és així.”

Magda Ripoll, coordinació ANC Garrotxa: “En aquells moments que vam començar era pels Jordis i ara ens trobem més per més de 4.000 represaliats i pels exiliats. Per tot un poble de Catalunya que considerem que està empresonat i no pot exercir els seus drets fonamentals.”

Aquesta concentració ve precedida de la que ja va haver-hi divendres al vespre, quan les autoritats italianes van detenir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Simplement el que va passar va ser que la repressió s’hi va tornar a acarnissar. Una escena més d’una repressió que no s’atura, malgrat una taula de diàleg, malgrat tots els intents la repressió no s’atura. És una manera de dir aquí estem i aquí estarem, continuarem patacades i si podem posar-vos presó. El fet que s’hagi de posat en llibertat diu a favor dels Tribunals Europeus, però veurem la resolució el 4 d’octubre. Tot això està com en pinces, és vergonyós.”

Des de l’octubre del 2017 han passat un munt de coses, entre elles una pandèmia que ha agreujat moltíssim la crisi econòmica i social sumat, a més, a la crisi democràtica. I tot plegat en un context on els principals actors independentistes semblen no ser capaços de generar consensos i arribar a l’objectiu: la independència de Catalunya.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “El missatge que llancem és unitat, és l’única manera. Ho vam demostrar l’1 d’octubre, anàvem units i teníem un objectiu comú i allà vam guanyar. No crec que hi hagi més a dir, ens falta la unitat.”

x