Tots som Joel Pagès

El dimecres 22 de setembre Joel Pagès feia el debut amb el primer equip en el duel contra el Barça B a la Lliga Catalana Plata. Amb només 15 anys, aquella tarda havia de ser recordada per molt de temps, però ningú s’hauria pensat que seria per un mal motiu: a pocs minuts d’acabar el partit va patir una aturada cardio-respiratòria, els serveis mèdics del CEM Mundet van reaccionar ràpid i entre elles i un desfibril·lador el van poder reanimar. Un ensurt, que jugadors i entrenador del primer equip encara els costa treure del cap.

Lluc Jiménez, jugador CH Olot: Dimecres va ser un dia molt dur. Vam anar amb en Joel A Barcelona, tenia moltes ganes, debutava amb el primer equip, i va ser un xoc

Jordi Garcia, entrenador CH Olot: El primer moment a pista, aquells tres quarts d’hora, una hora, va ser molt estressant. Dels pitjors moment en l’hoquei que he viscut.

En Joel va ser traslladat a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona on va estar uns dies en coma induït. Avui ja fa quatre dies que en Joel està despert, estable i recuperant-se, poc a poc, d’aquest ensurt. També s’està sotmetent a proves per tal d’esbrinar els possibles motius d’aquesta aturada cardio-respiratòria. Així ens explicava el seu pare, Jordi Pagès, president del Club Hoquei Olot, com es trobava el seu fill ahir al vespre.

Jordi Pagès, pare d’en Joel i president CH Olot: Està be, es troba bé, riu, té ganes de parlar amb els amics pel mòbil, i la veritat que el veiem molt normal.

Durant tots aquests dies han estat molts els missatges d’ànim cap a en Joel. Una allau de suport que arriba des de tots els clubs i des de tots els racons.

Lluc Jiménez, jugador CH Olot: Desitgem tornar-lo veure ales pistes, el més aviat possible, sabem que tardarà. Pe`ro el més important és que està bé.

Jordi Garcia, entrenador CH Olot: Donar-li tots els ànims possible, perquè s recuperi i que com a mínim el puguem veure aquí al pavelló.

El d’en Joel no és el primer, ni malauradament serà el darrer cas d’aquest tipus. Deixant de banda la investigació, prevenció i cura de casos com el seu, és clau la possibilitat que en el màxim d’espais possibles es pugui fer us d’un desfibril·lador, i el més important: que algú els sàpiga fer anar. A un bon nombre d’equipaments esportius d’Olot n’hi ha, el darrer, el que es va col·locar al camp de futbol de Sant Pere Màrtir fa uns mesos. Màquines i persones que salven vides.

 

Foto: Club Hoquei Olot

x