Tret de sortida al procés participatiu del barri de Sant Miquel d’Olot per definir els usos de tres espais emblemàtics de la zona

Coincidint amb les Festes de barri de Sant Miquel, s’ha iniciat el procés participatiu per definir els usos de tres espais: la plaça, l’espai entremig dels volcans de Sant Miquel i la zona de Les Mates.


Aquesta actuació s’emmarca en el procés participatiu iniciat l’any 2014 al barri de Sant Miquel Les Tries del qual en va sorgir el PIAM, el pla que determina accions a mig i llarg termini per tal de crear un barri més actiu i atractiu.

Imma Muñoz, regidora participació Aj. Olot: “L’objectiu d’aquest procés participatiu és definir l’ús de tres àrees del barri. Els veïns i veïnes han de decidir quin ús li voldrien donar a aquests tres espais dels barris.”

Per tal de debatre-ho, s’ha instal·lat un estand a la plaça i s’han començat a fer caminades, tot plegat amb la finalitat que siguin punts de trobada on els veïns puguin analitzar a què podrien dedicar o com es podrien millorar espais tan emblemàtics de la zona.

Albert Aira, Voltes Arquitectura i Ichik: “Hem situat uns plànols dels tres espais i han estat podent donar les seves opinions sobre els futurs usos, usos actuals, problemàtiques i quines són les oportunitats d’aquests espais a l’hora de transformar-los.”

A més del procés participatiu, el Consell de barri ha acordat també dues actuacions més: continuar amb el festival de teatre social ‘Entranyes’ en la seva ja tercera edició; un projecte de millora de la zona de vora riu, des de la plaça Palau fins a les Tries. Aquest projecte es definirà també amb entitats, veïns i veïnes i equips tècnics municipals durant aquesta tardor.

Albert Aira, Voltes Arquitectura i Ichik : “Ara que podem un altre cop fer participació al carrer, fer accions cara a cara i presencials, és tot un goig poder treballar al carrer i cara a cara amb la gent.”

Imma Muñoz, regidora participació Aj. Olot: “ Animem a tothom a informar-se, sobretot i a participar en aquest procés.”