Un auditor visita la Garrotxa aquesta setmana per renovar l’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible

Cada vegada que es passa una auditoria per renovar la Carta Europea de Turisme Sostenible és perquè es presenta un nou Pla d’Acció i unes propostes de turisme sostenible noves, per tant, l’auditor va a visitar tot allò que hem presentat com a pla d’acció per als propers anys.

Ahir va ser el torn, entre d’altres,de conèixer de primera mà la qualitat i les particularitats de la restauració garrotxina. Acompanyat de representats del Parc Natural, Turisme Garrotxa, el Consell Comarcal i el sector privat, l’auditor Giancomo Benelli va conèixer de primera mà la cuina garrotxina.

Giacomo Benelli, auditor EUROPARC: “La Garrotxa és una molt bona zona per conèixer, on s’hi impliquen molts professionals. És el primer cop que hi vinc a la Garrotxa i és una zona molt especial. La gent treballa plegada. Té una cultura i una història. Les institucions públiques i privades treballen juntes en favor del turisme sostenible”.

Gemma Canalias, presidenta de Tursime Garrotxa: “La Carta ens aporta valor i reconeixament. Ens posa entre els millors i ens permet reforçar la nostra idea de fer de la Garrotxa un destí sostenible”.

Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: “El gran tresor que sorgeix d’aquesta Carta és la col·laboració entre l’àrea protegida, el sector públic i el privat. És un espai d’entesa que és el que ens fa avançar”.

Gerard Xifra, La Quinta Justa: “Estem en una fase, com a empresa, on participem a la Carta. Per tant, estem involucrats en la gestió del territori”.

La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l’entitat gestora que concedeix l’adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. És un mètode i un compromís voluntari; la CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

 

x