Un llibre recull la història del futbol a Sant Jaume de Llierca

A Sant Jaume de Llierca sempre s’hi ha respirat futbol, però a partir d’ara, la història del futbol a aquest poble de la comarca quedarà una mica més gravat, a través de les referències històriques que recull un llibre acabat de fer. L’ajuntament i l’editorial Oliveras van animar a Joan Carreras, autor del llibre, a recuperar i desenvolupar escrits i referències d’Albert Vila, qui havia estat futbolista i àrbitre de Sant Jaume.

Joan Carreras, autor del llibre: A partir dels escrits de l’Albert hem anat desenvolupant temes: equips i jugadors del poble, diferents terrenys de joc, presidents i juntes de l’equip del poble. I també han col·laborat en Joan de Ca l’Anton, en Joan Vila, que té documents, fotografies, trofeus. També en Barto Pagès, que va viure diverses etapes com a entrenador etc.  

El llibre, que porta per títol ‘Història del futbol a Sant Jaume de Llierca’, ha estat presentat a tots els santjaumins i santjaumines. Segons el president del Club Futbol Sant Jaume, Joan Agustí, el llibre ha de servir com una eina més d’unir a veïns i veïnes del municipi, però també com a forma de coneixença de tota aquella gent que arribi a sant Jaume o s’interessi per la seva història.

Joan Agustí, president CF Sant Jaume: És important aquest llibre perquè donarà una cohesió social al poble, ja que els canvis que ha tingut Sant Jaume  en el llarg del temps ha estat interns. I també pot servir per donar a conèixer el poble i perquè la gent del poble el conegui, pels nouvinguts. La història del club és molt important.

Una manera, doncs, de conèixer en profunditat la història del Club Futbol Sant Jaume i del futbol al poble al darrer segle.

x