Ainhoa Salavedra: un diamant en brut que van fent passes cap a l’elit

Ainhoa Salavedra és una de les gimnastes prometedores del Club Gimnàstic Osona. Va néixer a Olot fa 12 anys i des d’en fa set practica gimnàstica artística. Aquest any ha fet el salt a la categoria Via Olímpica, un nivell superior als que ha estat fins ara.


L’Ainhoa té clar que per seguir progressant necessita anar augmentant la dificultat dels seus exercicis. Se li dona bé el terra i la barra, però necessita millorar en les paral·leles.

Ainhoa Salavedera, gimnasta Club Gimnàstic Osona: A escolar fas coses bàsiques, com la voltareta o les verticals i no fas paral·leles. Llavors quan puges de nivell, hi ha base i després Via Olímpica. I vas pujant de dificultat en els exercicis.

L’Ainhoa entrena des de fa un temps a Vic, amb Andrei Ursache, entrenador del club i ex gimnasta internacional amb Romania.

Andrei Ursache, ex gimnasta internacional i entrenador Club Gimnàstic Osona: Ara l’Ainhoa comença a agafar confiança en ella i va fent més elements de dificultat. Jo sempre li dic que treballi, i que confiï en ella i amb mi. I anirà pujant i arribarà més lluny del que es pensa.

Salavedra passarà a entrenar aquesta temporada a doble sessió, 30 hores a la setmana. L’objectiu és fer-se un lloc a la Lliga Iberdrola, la lliga de màxim nivell de gimnàstica del país i un dels passos previs a entrar a la selecció espanyola. Entremig, però, hi ha molta competitivitat. En tot el temps que va entrenar a Olot, però, els seus entrenadors van veure clar que l’Ainhoa era treballadora i volia apostar per la gimnàstica.

Actualment el Club Gimnàstic Osona compta amb una mica més de 300 gimnastes i a Olot n’hi entrenen una setantena. Com més gran sigui la piràmide, més probabilitats de tenir gimnastes a l’elit.

Cristian Mulero, entrenador Club Gimnàstic Osona a Olot: El percentatge és el mateix a tot arreu. Si `tu tens 100 nenes, molt positiu seria que 10 arribessin al nivell de l’Ainhoa. Però la realitat és que 2, 3, 4 hi arriben.

Falten anys per saber si l’Ainhoa serà una esportista d’elit o no, però el cas és que el camí, de moment, l’està gaudint i molt.

 

 

x