Presenten les propostes per reformar la Plaça 1 d’Octubre de La Canya

Ahir a la tarda, es va fer la presentació als veïns de les propostes de reforma de la Plaça 1 d’Octubre de La Canya, elaborades pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts a partir de les que s’han recollit entre la ciutadania.


Anna Serra, regidora participació ciutadana Aj. Sant Joan les Fonts: “Jocs per la mainada, zones d’ombra, espai per seure… sobretot això, un espai on poder jugar a bàsquet. Hi havia que ens demanaven una tirolina gegant, nens que volien una casa sobre una arbre, etc. Hi coses que no pots fer-ho però és molt interessant que participin. Avui s’explicarà una mica els pros i els contres de tot el que es va demanar. Hi ha un pressupost que són 40.000 euros per aquest any. Si això ha d’anar a més i es decideix posar tots els elements seleccionats doncs potser s’haurà de fer en dues fases o en tres.”

Aquesta és la segona iniciativa que es fa al municipi després de la reforma de la Plaça de les Fonts seguint el mateix mètode: el consens veïnal. Després de detectar en un ‘Quedem a la Plaça?’ que hi havia espai públic no utilitzat, es va transformar una pista de petanca per un espai de joc. A la Canya es van recollir inquietuds semblants sobre la Plaça de la Canya 1 d’Octubre que han passat per un procés de pluja d’idees que ara els serveis tècnics municipals han pogut concretar i presentar per ser validat per la pròpia ciutadania.

Anna Serra, regidora participació ciutadana Aj. Sant Joan les Fonts: “El que volem és que sigui el poble qui decideixi, no nosaltres imposar-los un joc que mai ningú els havia demanat. Han estat ells que ens han dit què necessiten. Per això anem a les places, per conèixer aquestes necessitats i és d’aquí on surten aquestes propostes.”

x