La proximitat serà l’eix conductor de la 15a edició de la Fira de la Bruixeria de Sant Joan les Fonts

Aquest cap de setmana el Clot de l’Infern de Sant Joan les Fonts tornarà a omplir-se d’un ambient ben místic, amb escombres voladores, bruixes, bruixots i fades.


Aquest cap de setmana torna la Fira de la Bruixeria, una de les fires més importants del panorama català dins d’aquesta temàtica. Ho farà en un format molt similar al que és habitual amb xerrades, danses, tallers i rituals i el tradicional mercat d’artesania. Enguany, l’arrel tradicional és el tema central de la Fira.

Imma Jaurés, organització: “El que hem intentat és fer el que tothom diu ultimament, una fira de proximitat. Hem buscat temàtiques de coses d’aquí i gent d’aquí. Hem anat a buscar més temes d’herbes remeieres, etc, una mica la màgia que coneixem aquí.”

Un dels actes més esperats i més emblemàtics és el ball de bruixes, i en aquesta 15a edició anirà a càrrec d’un grup de noies del municipi que s’estrenaran a la Fira.

Imma Jaurés, organització: “Les grans del ball de bruixes ens hem anat retirant i aquest any es comença amb un nou planter. Gràcies a una jove del poble, l’Anna Roca que hi ha ficat moltes ganes i estan generant un altre vegada aquell ball de bruixes com el de fa 15 anys.”

Entre les novetats, només hi haurà un escenari per als espectacles i les conferències es faran a l’escola de Belles Arts, i no al castell de Juvinyà.

Anna Serra, primera tinent d’alcaldia Sant Joan les Fonts: “Fins ara es feien al castell de Juvinyà però com tots sabeu des d’aquest estiu hi ha ubicada la biblioteca. Vam pensar que un bon lloc seria l’Escola de Belles Arts, un espai que es pot ventilar perfectament i amb una cabuda ideal per fer aquestes conferències.”

Per accedir al recinte no fa falta reserva prèvia i els espectacles es podran gaudir sense entrada.