Olot Cultura recorda el referèndum de l’1 d’octubre amb la instal·lació ‘Prospective Actions’

Pau Masaló, creador: “És una espècie de taula de joc multimèdia per vuit jugadors a la vegada que parla de 6 casos diferents de conflicte policial que s’han produït a Catalunya entre el 2004 i el 2018.”


I entre aquests conflictes, estan les càrregues policials del referèndum de l’1 d’octubre, que avui fa 4 anys que van succeir. Els visitants es trobaran una taula presentada com una gran maqueta, a l’estil de les grans sales d’estratègies de guerra. Els espectadors poden moure’s lliurement pel seu voltant i asseure’s a qualssevol de les vuit posicions, on poden posar-se uns auriculars i escoltar instruccions auditives i paisatges sonors. A cada zona s’hi està menys de vuit minuts i els visitants poden provar-les totes, o unes quantes, amb una durada total d’una mitja hora.

Pau Masaló, creador: “De quina manera l’escenografia o el moviment associat a l’art escènic pot ser una eina de reflexió sobre l’ocupació de l’espai públic per part de forces polítiques o forces policials, en aquest cas, ja que se centra molt en la manera en què els cossos policials gestionen les manifestacions pacífiques en l’espai públic. De fet, aquest és el punt de partida. Plantejar si aquetes càrregues policials i aquestes manifestacions podrien ser vistes gairebé com un fet coreogràfic, una coreografia entre policia i manifestant, si vist des de fora té algun tipus de càrrega estètica.”

L’exposició es podrà visitar a La Carbonera cada tarda fins aquest diumenge. Amb motiu de l’1 d’octubre, la Biblioteca Marià Vayreda també ha obert un espai de lectures relacionades i Olot Cultura ha instal·lat plafons i descripcions que van formar part de l’exposició La Càrrega, també a La Carbonera.

x