Olot sol·licita a la Generalitat tornar a regular el preu dels lloguers a la ciutat

Des de l’any 2015, els preus del lloguer a Olot han anat augmentant significativament i de manera sostinguda. De fet, han pujat gairebé un 35%. La mitjana a Catalunya ha estat d’un 32 per cent de pujada.


L’Agència de l’Habitatge de Catalunya estima que la mitjana dels preus a la ciutat és d’uns 470 euros al mes. Es calcula que la mitjana del cost del lloguer de l’habitatge en el pressupost personal o familiar supera el 33% dels ingressos.

És per això que l’equip de Govern va portar ahir al plenari la proposta de petició a la Generalitat de declarar tota la ciutat d’Olot com a àrea de mercat tens d’habitatge.

La mesura no és nova, feia un any que estava en vigor a la capital garrotxina i els seus efectes fan reduir un 5% el límit màxim establert de l’índex de referència per la determinació de les rendes dels contracte, excloent els habitatges amb una superfície útil superior als 150m2. Significa, doncs, que es regula el preu del lloguer a la ciutat. Tindrà una vigència màxima de cinc anys.

El Ple d’Olot va aprovar també la segona modificació de crèdit del Pressupost del 2021, amb  l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot en contra contra del PSC.

La moció del grup socialista per estudiar convertir l’espai de Can Jombi -on hi ha la brigada- en un espai d’ús municipal i comarcal també va ser aprovada, al contrari d la que va presentar la CUP, que pretenia manifestar el rebuig de la ciutat a la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern.

L’altre punt destacat del plenari va ser l’aprovació per unanimitat de posar el nom de Josep Jou Calverons a la pista 1 del pavelló municipal d’Esports.