Comença la mostra de cinema documental Olot.doc amb el film ‘I am Greta’

La mostra de cinema documental, l’Olot.doc, ha arrencat aquest dimarts amb molta força. Són imatges de l’entrada a una de les sales dels Cinemes dels 284 alumnes que aquest matí han presenciat l’estrena de l’esdeveniment. Un Olot.doc que ha començat amb la projecció del film ‘I am Greta’, la història de l’activista climàtica Greta Thumberg.

Joaquim Castells, organització: És la primera vegada que es pot veure aquest documental en sales de projecció. Hem aconseguit la distribució exclusiva per al festival d’Olot.

El documental posa la mirada en una estudiant tímida amb la síndrome d’Asperger, des de la seva vaga escolar unipersonal per a l’acció climàtica fora del Parlament suec fins al seu ascens a la prominència global, a mesura que es desencadenen vagues escolars a tot el món.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El festival proporciona la possibilitat de veure documentals de moltíssima qualitat i, sobretot, poder-ho fer per als joves. No només veure el documental, sinó tenir l’oportunitat de debatre i comentar.

I és que una vegada el film ha acabat, els assistents han pogut gaudir d’una ponència, a càrrec del consultor ambiental Santiago Vilanova i la consultora internacional Gisela Torrents. L’organització ha destacat que la ponència posterior és molt valuosa, ja que ajuda a complementar el documental.

Santiago Vilanova, consultor ambiental: Per mi és una satisfacció poder parlar sobre el moviment que ha generat la Greta Thumberg per a les escoles de la nostra ciutat. En aquestes generacions hi ha l’esperança de futur.

Demà es projectarà el film Cartas Mojadas. Seguint cartes escrites de mares a fills, una veu misteriosa acompanya el vaixell de l’ONG Open Arms en la seva missió més dramàtica, lluitant per salvar 550 persones d’un naufragi. Durant els primers tres dies del festival hi passaran uns 600 alumnes.