El CPA Olot viatja al Paraguai en busca d’un final feliç pel ‘Trampa Mortal’

Aquest és el moment on les patinadores del Club Patinatge Artístic Olot s’acomiadaven de pares, mares i familiars abans de pujar a l’autobús. El camí cap al Paraguai començava un cop més a l’exterior del pavelló. Amb els objectius ben clars i amb l’estima i el caliu dels seus, les de Ricard Planiol i Ester Fàbrega esperen tornar amb un títol però, sobretot, gaudir de l’experiència després d’uns mesos tant difícils.

Vicky Prat, capitana CPA Olot: “Estem contentes, a banda de perquè marxem per competir en un Mundial, perquè sortim després de molt de temps. Anirem a complir els objectius i a gaudir de l’experiència”. 

S’ha fet esperar, però finalment hem entrat a la setmana del mundial de patinatge de grups de xou. Finalment, el CPA Olot ha aconseguit superar el repte econòmic i ja és de camí a Paraguai. Un repte que no ha estat fàcil degut a la crisi econòmica.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: Eren moments difícils per damnar diners perquè moltes empreses ho estan passant malament, er culpa de la crisi sanitària, i havíem de ser curosos a l’hora d ‘anar per les empreses a demanar diners. Un club sol no pot aconseguir tants diners, i amb l’ajuda de famílies, patinadores, club, junta i Ajuntament, ho hem aconseguit.

El mundial de Paraguai serà la darrera cita amb el ‘Trampa Mortal’, que s’ha interromput però a la vegada s’ha allargat més que els altres balls degut a la pandèmia.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: Entrenar d’aquestes maneres i amb questes condicions ha estat molt complexa. I psicològicament estàvem molt esgotades. I allargar un temps més fins al mundial, no sabíem si estàvem preparats, però entre tots vam decidir que sí, i ara estem molts contents d’haver pres aquesta decisió.

Amb el pas dels campionats, van tornant, també, aquelles patinadores que estaven lesionades. Si primer ho van fer Laura Fusté i Carla Vendrell, en aquest mundial podrà tornar, també, Ignasi Ciurana. L’equip, arriba bé al mundial.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: El fet que el campionat d’Europa molt tard, físicament arribem molt bé. Es tractava de mantenir i fer apretada ara les últimes setmanes. Dominem la coreografia i el que havíem de fer era mantenir la forma física i anar-hi amb ànims, ni cremades ni esgotades.

Un cop arribats al Paraguai només aniran de l’hotel al pavelló, en grup bombolla, sense haver de passar per confinaments, Unes mesures que donen tranquil·litat a l’equip, també pel fet que amb els mesos, s’han pogut anar vacunant les diferents patinadores.

Ara, només s’imaginen un final feliç per tot aquest llarg camí: un or mundial, sent conscients, però, que els equips italians i argentins són també molt forts.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: Ens fa cosa pensar-ho perquè les coses fins que no les tinguis al sac i ben lligat… però tothom vol això, és l’objectiu. Tothom ho ha passat malament pel COVID, però dintre de tot el que ha passat, hem estat prou afortunades nosaltres. Però seria bonic acabar la temporada contents, també per els patinadores que pleguen. I sobretot no quedar-se amb una altra temporada a mitges.