Ferran Palau actua a l’Hospital d’Olot dins del cicle de concerts Sinèrgic

El vestíbul de l’Hospital d’Olot va acollir ahir al matí un concert íntim i de petit format del músic català Ferran Palau adreçat a professionals, usuaris, pacients i familiars.


La iniciativa s’emmarca dins el cicle Sinèrgic de concerts a presons i centres sanitaris de Catalunya que busca humanitzar els centres assistencials i reivindicar el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment espais d’assistència mèdica, sobretot després d’un any i mig d’aïllament provocat per la pandèmia de la Covid-19.

Durant els darrers mesos la productora Neandertal Records ha impulsat aquesta iniciativa, conjuntament amb la Diputació de Girona, i ja ha intervingut en alguns centres penitenciaris com Puig de les Basses o centres sanitaris com l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i d’altres hospitals comarcals de la província.

Martí Sancliment, organització cicle Sinèrgic: “El cicle sinèrgic és un cicle que busca apropar la música a espais no convencionals o a persones que per un motiu o un altre no tenen la possibilitat d’apropar-se a la música. És un cicle que es desenvolupa de forma exclusiva a centres penitenciaris i hospitalaris dins la demarcació de Girona.”

Aquest any ha comptat amb reconeguts artistes de diferents àmbits musicals que participen en aquest cicle. S’hi compten artistes com Ferran Palau, Gemma Humet, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Judit Neddermann o Guillem Roma, entre d’altres.

Ferran Palau, cantautor: “M’encanta poder aportar alguna cosa amb les meves cançons, tocar en espais on no hi tocaria o davant de gent que no vindrien a concerts convencionals . Són oportunitats de viure experiències diferents a les que visc normalment.”

El cicle no té la voluntat de donar una cobertura cultural i musical completa als centres hospitalaris i penitenciaris sinó, més aviat, destacar la importància de pràctiques com la dinamització cultural o la musicoteràpia i el seu enorme poder sanador.

Martí Sancliment, organització cicle Sinèrgic: En els centres hospitalaris penso que la música té un caràcter més terapèutic o energètic, d’acompanyar en un procés a les persones que estan sent curades o donar suport a tot el personal sanitari.”