Lluís Guinó: “Espero que no sigui un tribunal qui em tregui de l’alcaldia, i això va també per l’oposició…”

Les esperances de Lluís Guinó pel què fa a que el Tribunal Suprem canviï d’opinió respecte de la seva inhabilitació no estan posades en aquest Tribunal. El compàs d’espera que afronta el batlle va relacionat amb tenir la resolució per tal de recórrer a instàncies superiors, com el Tribunal Constitucional o, finalment, a la justícia Europea.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Als Parlament, l’autoritat judicial no hi té cap dret pel què fa a la limitació dels debats. Estem parlant de llibertat d’expressió i d’inviolabilitat parlamentària”.

D’altra banda, Guinó es pren com a referència la sentència a un altre membre de la mesa, Joan Josep Nuet, que finalment va veure rebaixada la multa i reduït el temps d’inhabilitació política.

L’alcalde de Besalú ha manifestat a Olot Televisió la seva voluntat de seguir al capdavant del consistori i espera que no sigui un Tribunal qui el faci marxar de l’alcaldia, en un clar missatge no només a la justícia sinó també al grup de l’oposició del seu propi municipi.

x