Neix un nou club esportiu a la comarca: l’Associació Esportiva Gimnàstica Olot

La gimnàstica és un esport clarament en creixement a la Garrotxa i un fet que ho demostra és que a partir d’aquesta temporada Olot ja compta amb dos clubs de gimnàstica artística. Fa pocs mesos, ha nascut l’Associació Esportiva Gimnàstica Olot, formada per 65 gimnastes i cinc entrenadores que ja fa dies que entrenen al pavelló firal.


Pep Sala, president Associació Esportiva Gimnàstica Olot: Aquest club va néixer per un grup de pares i entrenadors compromesos. Vam fer una reunió a finals de juliol, sobre la necessitat de fer aquest club. I vam treure’n la conclusió que sí, que havíem de fer aquest nou club aquí a Olot. Vam mirar si teníem els recursos per fer-lo, i vam veure que fins a certs nivell, sí que podíem engegar-lo. I així ho vam fer.

Precisament, l’objectiu de totes aquestes famílies, era fer un club completament garrotxí, a més de formar una nova família gimnàstica a la comarca amb l’ànim de fer activitats més enllà d’aquest esport.

Ara mateix el club té grups de gimnastes en edat escolar i fins al nivell base 4.

Cristina Mora, directora tècnica Associació Esportiva Gimnàstica Osona: Aquí ens estructurem en tres grups diferents: minis, que hem tingut una gran demanda i una allau d’esportistes, i que hem hagut de dir prou, perquè no teníem més material i instal·lacions per cobrir-ho; després tenim el grup de mitjanes, amb nenes a partir del 2008 que s’inicien en aquest esport, que aquí sí que tenim més cabuda; i llavors el grup de nenes de competició.

Un dels reptes de l’equip és créixer estructuralment, sobretot pel que fa material i instal·lacions, per poder tenir gimnastes de nivells superiors i poder encabir la forta demanda que hi ha.

Pep Sala, president Associació Esportiva Gimnàstica Olot: Llavors amb el temps, haurem d’anar-nos moment per adquirir material. L’Ajuntament d’Olot ens ha ajudat molt,. I sí que és cert que l’ajuntament té un projecte de fer un annex al pavelló municipal, que seria exclusivament per la gimnàstica. I creiem que ara seria el moment perquè això tirés endavant i nosaltres també volem ajudar-hi perquè això sigui possible.

A banda de formar gimnastes, el club està formant, també ajudants d’entrenadores, per tal de tenir el màxim de professionals possibles per ensenyar aquest esport que ofereix sempre unes imatges espectaculars.