Planescadabra, el nou festival de màgia de la Garrotxa

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Tots pensem molt en la música i el teatre, però la màgia acaba de ser aquell art que a tots ens converteix una mica en nens fins al primer moment fins a l’últim.


El Planescadabra és el nou festival de màgia de la Garrotxa. Les Planes d’Hostoles, en concret, serà el municipi on el dissabte 16 i diumenge 17 d’octubre veurà néixer la primera edició d’aquest especial esdeveniment per a l’Ajuntament. De fet, el consistori estava a punt de presentar aquest festival el primer trimestre del 2021, però la pandèmia ho va fer impossible.

El festival començarà dissabte a les 6 de la tarda amb l’espectacle de carrer ‘Andrew i el bagul màgic’ a la plaça Nova i prosseguirà amb “el rovell de l’ou” del Planescadabra: la Gran Gala Màgica Nacional i Internacional a les 9.30 de la nit al pavelló, on es calcula que hi puguin entrar unes 450 persones. En aquesta gala, es podran veure artistes com ara Kenris Murat, Brando i Silviana, Enric Magoo, Ramó i Raül Black.

Mag Nani, director: Tanquem amb en Raül Black per tancar amb un mag de la nostra terra. Portarà un acte màgic de grans il·lusions.

Pel que fa al diumenge, la plaça Nova presenciarà a les 12 del migdia l’espectacle Inòpia i a les 7 de la tarda al pavelló tindrà lloc una especial Gala de Màgia Jove “Solidarimàgia”, que tancarà el festival. La recaptació d’aquesta gala es destinarà íntegrament a aquesta iniciativa, que acosta la màgia a diversos col·lectius com orfenats o dones maltractades.

Un total de 14 artistes i més col·laboracions en una primera edició que busca continuar en el temps i consolidar-se més enllà del poble garrotxí. Les entrades ja es poden obtenir a través de la pàgina web de Turisme Garrotxa i de l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles.

x