Raül Romeva visita la Garrotxa per fer una diagnosi de la comarca i aplicar-hi Objectius de Desenvolupament Sostenible

Raül Romeva va visitar la Garrotxa aquest dimarts. Ho va fer en qualitat de vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030. L’ex conseller d’afers exteriors, relacions institucionals i transparència de la Generalitat va visitar a empresaris i la cooperativa energètica de Montolivet, entre d’altres, en el marc de les visites arreu del territori per fer accions tot aplicant els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament treballant per tenir infraestructures resilients, industria sostenible i foment de la innovació.


La Garrotxa, creu que és un bon lloc per treballar i estudiar com aplicar millores en mobilitat, energies renovables i com gestionar els fons europeus Next Generation, posant el focus a, com a mínim, 10 anys vista. De moment, però, no s’ha plantejat cap conclusió ni acció concreta.

Raül Romeva, vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030: la visita d’avui s’emmarca en detectar dèficits i oportunitats. Estem fent una cartografia de quines oportunitats tenim pel territori per veure en quins aspecte, mirant el futur, podem marcar les prioritats. Les accions concretes les determinarem al final de la diagnosi. Una de els coses més significatives en relació a la comarca, és apostar per l’àrea de l’ innovació.

Romeva, però, no ha volgut parlar de la Variant, deixant-ho pel diputat al Parlament Bartomeu Compte, que ha explicat que Esquerra segueix optant per l’1×1 i que des d’acció Climàtica es continua estudiant com fer el més útil possible aquesta infraestructura.

Bartomeu Compte, diputat ERC Parlament de Catalunya: De la part, des de la sortida del viaducte de Bracons fins a La Pinya hem fet una proposta per mirar d’aprofitar tot allò que sigui possible, per abaratir costos i per tenir una mobilitat més fluida. I llavors, de La Pinya, fins a Olot, el que s’acabi decidint. Estem pendents d’un estudi d’impacte ambiental.

 

x