Àlex Escudero afronta la seva segona Titan Desert; aquest cop sol i sense assistència

Aquest diumenge i fins el dia 16 d’octubre el Marroc acull una nova edició de la Titan Desert, la prova de mountainbike pel desert.


Enguany tornarà a tenir accent garrotxí i és que el presenc Àlex Escudero hi participarà per segona vegada. Quan el visitem ja té tot el material enviat. Aquest cop, s’ha hagut d’endur més material que de costum, donat que competirà en una categoria diferent: més econòmica però a la vegada més exigent.

Àlex Escudero, corredor del Club Ciclista Bas: La primera vegada vaig voler fer la tradicional, amb assistència, amb fisioterapeuta,amb totes les necessitats. I ara hi participaré amb una categoria que t’ho ha de fer tot tu sense ajuda externa. I tu et portes un caixes de dimensions limitades i dorms i fas vida amb altres corredors que venen igual que tu.

La Titan Desert consta d’una cursa dividia en sis etapes i un total de 600 quilòmetres, que transcorren per pista i el desert. Respecte la primera edició en què va participar, la del 2019, Escudero reconeix haver-ne après moltes coses, com per exemple anar-hi amb uns pneumàtics adequats. L’Àlex té ganes de retrobar-se amb amics que hi va fer al 2019.

Àlex Escudero, corredor del Club Ciclista Bas: Vulguis o no, errors que la primera vegada vaig fer els he rectificat. També hi tinc amics que vaig fer la darrera vegada, que hi vaig anar i tinc ganes de veure’ls. Els nervis encara són els de l’altra vegada, això sí. Vaig dir que no hi tornaria més, però al final m’ha fet il·lusió i he dit: per que no?

Aquest presnec de 35 anys afronta, doncs, una de les carreres més exigents d’aquesta modalitat esportiva en la que hi participen centenars de corredors d’arreu del món. Per això s’ha hagut de preparar bé. Entre altres proves, aquests dies ve de participar a la Terra de Remences, del Club Ciclista Bas, club al qual representa.

Àlex Escudero, corredor del Club Ciclista Bas: M’agrada anar-hi una mica preparat. Se que és un hobbie per mi i hi ha gent molt bona, professionals. I he entrenat distàncies llargues, he anat a la platja a practicar, he fet tonificació a l’esquena al gimnàs…

Escudero afronta la cita amb els mateixos nervis i ganes. L’objectiu que es marca és acabar la prova i gaudir, sobretot, gaudir de l’experiència.

Àlex Escudero, corredor del Club Ciclista Bas: Aquest any potser no estic tan bé de forma com l’altre cop, pe`ro jo amb acabar la prova i acabar-la bé sense que em passi res, ja estaré content.

 

x