Més del 60% dels joves garrotxins participen activament a les entitats

El Pla de Joventut que el Consell Comarcal de la Garrotxa va publicar i presentar ahir ens va deixar reflexions en un sentit preocupants però en alguns altres aspesctes, esperançadors i positius. Les entitats garrotxines gaudeixen, encara, del suport dels més joves.


Més d’un 60% dels joves garrotxins estan compromesos amb alguna entitat i hi participen activament o en són socis. Concretament, el 63,4% participen en alguna associació i el 8,3% formen part de la junta directiva.

Roser Soms, Cap del Servei de Joventut del Consell Comarcal: “Els joves participen, i se senten implicats amb el seu municipi. Hi ha una tradició i els joves hi volen contribuir”. 

Una dada ben positiva en una època on el col·lectiu està patint els efectes de la pandèmia, amb suspensió d’actes, cancel·lació d’esdeveniments tradicionals i històrics i adaptacions a les mesures sanitàries.

Molts d’ells se senten implicats amb el seu municipi i tenen un fort sentiment de pertinença cap a la comarca i el seu poble, on col·laboren en l’organització d’esdeveniments que respecten la normativa i, alhora, els serveix per interactuar amb els seus veïns i sentir-se més seu el municipi, que resulta ser el gran beneficiat de tot plegat perquè se li acaba donant molta vida.

Pel què fa al temps lliure, pràcticament un 80% reconeix que dedica el lleure a estar amb els amics. Un 55% aprofita per fer esport, un 40% a estudiar i un 38% a navegar per internet.