Olot posa el nom de Josep Jou a la pista 1 del pavelló municipal d’esports

Un homenatge que Josep Jou Calverons de ben segur que no s’imaginava quan l’any 1983 va fundar el Club Hoquei Olot amb l’ajuda de pares, mares i entitats.


Es tracta d’una figura clau en els esports de patins de la Garrotxa i un home que va dedicar gran part de la seva vida al foment de l’hoquei, amb una empenta que ajudaria a formar dos anys més tard el Club Patinatge Artístic Olot.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Va posar la primera pedra d’un club que aquest any jugarà en la categoria més alta de la seva història”.

Es tracta d’una figura molt estimada per tot el club i que serà sempre recordada. Va passar per tots els escalons esportius i directius i va participar activament en tot.

Gràcies a persones com en Josep Jou, l’Hoquei Olot continua donant els seus fruits i en totes les categories.

Aniol Sellabona, regidor d’Esports de l’Aj. d’Olot: “Ha passat per tots els llocs. Els que formem part d’entitats sabem que això significa que sempre hi era i que ha passat per tot arreu”.

A l’any 2008, en motiu del 25è aniversari del club, Josep Jou va rebre la Medalla de l’Esport Gironí atorgada pel Consell Català de l’Esport. A l’any 2020 a l’edat de 75 anys Josep Jou va morir després de treballar incansablement durant 37 anys per mantenir l’esport de l’hoquei patins a la ciutat.

Jordi Gironès, CH Olot: “En aquella pista hi va passar hores i dies i anys. És una bona manera d’homenatjar-lo. El club està on està per la feina desinteressada de gent com ell”.

La pista 1 del pavelló d’esports, que ja porta el seu nom, s’estrenarà en breu al primer partit de l’OK Lliga Plata.