Les patinadores del CPA Olot es proclamen campiones del món de grups de xou grans a Paraguai i aconsegueixen el 13è títol mundial

Les patinadores del Club Patinatge Artístic Olot s’han proclamat aquesta matinada de dissabte a diumenge campiones del món de grups de xou gran a Paraguai, aconseguint el 13è títol a nivell mundial. Les de Ricard Planiol i Ester Fàbrega han completat un ‘Trampa Mortal’ pràcticament perfecte: net, ràpid i sense caigudes, que li ha valgut notes de 9.4/9.5/9.6/9.7/9.5/9.4/9.3 a l’apartat A; i 9.8/10/10/10/10/9.9/9.9. Quatre deus que han valgut per superar, amb prou solvència, al Cristal Skating, amb notes d’entre 8.3 i 9.5 en els dos apartats. La medalla de bronze ha estat, també, per un altre equip italià: el Show Roller Team, amb notes d’entre 8.2 i 9.2

Les olotines arribaven a Asunción com l’equip favorit a endur-se l’or, després de veure l’europeu, on ja van ser millors que els equips italians i que un CPA Girona que no ha viatjat al Paraguai. Fins que no s’ha patinat, però, no hi ha res fet i les olotines han sabut aguantar la pressió i brillar, novament, sobre la pista. El CPA Olot, doncs, ha pogut posar un final mes que feliç a una coreografia que portaven entrenant des de feia dos anys i completar un nou any perfecte, on ho han guanyat tot, i un final de cicle per a moltes patinadores. Les garrotxines no s’imposaven a nivell mundial des del 2018.

Han completat la classificació el Millennium argenti (4t), el Royal Eagles italià (5t), el Tona (6è) i el Phydeas braziler (7è).

 

No paren de sumar èxits

La temporada del primer equip del Club Patinatge Artístic Olot ha estat pràcticament rodona. Va començar a casa, amb un Campionat de Catalunya històric a Olot. Era la tornada a la competició després d’un any 2020 gairebé es podria dir en blanc, per culpa de la pandèmia. Les de Ricard Planiol i Ester Fàbrega van ser molt superiors a les seves rivals. Una superioritat que van saber plasmar, també, al Campionat d’Espanya disputat a Lleida, al mes d’abril. Tot i tenir alguna errada més, el ‘Trampa Mortal’ va tornar a brillar, imposant-se novament al CPA Girona i obtenint el bitllet per a les competicions internacionals.

Al mes d’agost, les olotines van poder mostrar, per fi, la seva coreografia a nivell internacional. Va ser a l’Europeu, disputat també a Lleida. Allà van tornar a aconseguir la victòria, superant al Xou Roller Team italià i al CPA Girona, que van ser terceres. Amb tot, només quedava arrodonir un gran any imposant-se al mundial i així ho han fet, tot i que el camí no ha estat fàcil. Un llarg desplaçament fins al Paraguai que ah estat costós econòmicament, tenint en compte la crisi econòmica a la que estem immersos i el fet que el club no ha pogut fer tots els festivals i barraques per Festes del Tura que els li hauria agradat. El dubte de si viatjar o no fins a Sud Amèrica hi va ser fins al final, però finalment l’equip ho va aconseguir i Asunción, novament les d’Ester Fàbrega i Ricard Planiol han demostrat ser les millors i s’han imposat a tots els seus rivals.

Un Club Patinatge Artístic Olot que suma un quatre de quatre brillant aquesta temporada i continua engrandint les seves vitrines, on ja hi figuren, entre d’altres, 15 títols de campiones d’Espanya, 14 de campiones d’Europa i 13 títols de campiones del món.

Des del 2018 que les olotines no es convertien, novament, en les millors del món. La darrera vegada ho van aconseguir a França, amb la coreografia ‘Sense opcions’.

 

Foto: World Skate