Neix l’Associació EnfOOca Arnau Bartrina Luque

L’Arnau Bartrina Luque, de Montagut i Oix, va morir amb només 16 anys quan fotografiava peixos a Platja d’Aro, però els seus familiars volen que la seva passió per captar la natura i la biodiversitat, segueixi viva. Amb aquest objectiu neix l’associació ENFooCa Arnau Bartrina Luque.

Jordi Bartrina, pare Arnau Bartrina: “El que ens agradaria és mantenir l’Arnau viu, una de les coses que ens va donar va ser el coneixement de la natura. Gràcies a ell coneixem ocells, sabem el seu comportament, estem constantment vinculats amb l’entorn que ja teníem abans però no l’havíem fet visible. Ens sembla molt interessant i volem que vagi més enllà, que més gent rebi aquests continguts”

Al primer acte de l’associació s’ha entregat el premi a la Identitat Corporativa a Emma Reixach, guanyadora del concurs convocat entre alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot per dissenyar la imatge de l’entitat. El fotògraf Xavi Bou, a qui l’Arnau admirava, ha rebut el Premi Fotollibre, que farà possible el disseny i l’edició del projecte Ornitographies.

L’entitat també ha impulsat la creació de les beques ENFooCa per a fotògrafs d’entre 18 i 35 anys, amb projectes vinculats a la biodiversitat de la comarca.

Jordi Bartrina, pare Arnau Bartrina: “Les beques van dirigides a joves de tot el món que puguin venir a fer una estada de 20 dies a fer un treball que prèviament haurem valorat amb un equip de persones relacionades, com ara el Parc Natural, l’Observatori del Paisatge, l’Escola d’Art d’Olot…”

Les candidatures de les beques es poden presentar fins el 31 de desembre, i al gener es donaran a conèixer els guanyadors. Així comença a caminar una nova associació a la comarca, en record a l’Arnau.

x