Nan Oliveras torna a la distància olímpica amb l’objectiu de classificar-se pels JJOO de Paris 2024

Nan Oliveras torna a la distància olímpica del triatló. Ho fa després d’unes quantes temporades centrat en els triatlons de mitja distància, on ha obtingut victòries de renom, com el triatló de Zarautz l’any 2019.


Nan Oliveras, triatleta: El que ens agradaria és compaginar la curta i mitja distància. Vam veure que és un bon moment, ara que comença un nou cicle olímpic i treballar per estar a Paris 2024.

Superats els pitjors moments físicament, amb la mononucleosis detectada el 2016, en Nan reconeix sentir-se molt bé actualment, pràcticament com mai.

Nan Oliveras, triatleta: Mai havia fet els entrenaments i hores que he fet fins ara. Porto unes cinc setmanes fent uns 25km nedant, 450 amb bici i uns 90 corrent. Sí que havia fet setmanes puntuals més volum, però bé.

L’altre gran motiu que l’ha portat a fer aquest gir a la seva carrera esportiva ha estat la confiança que li està transmeten el campió olímpic de triatló Jan Frodeno, amb qui ja fa temps que entrena a Girona. Nan Oliveras assegura que Frodeno li està aportant molta competitivitat, quelcom necessari per arribar a cites tan importants com unes olimpíades, a banda d ‘un nivell i un ritme d’entrenaments molt elevat.

Nan Oliveras, triatleta: Estic a cegues amb el que em diu en Jan. Aquests mesos ja ho estem notant.  Jo crec que estic en un dels millors moments de forma que he estat mai.

Ara bé, que torni a la distància curta, no vol dir que deixi de banda la mitja distància.

Nan Oliveras, triatleta: M’agradaria també poder mitges distàncies perquè els patrocinador aposten només per això i per ironmans, i vull competir a l’Ironman de Hawai.

A curt termini, però, moment pel triatló en distància olímpica. Primera cita el sis de novembre a Quarteira, a Portugal, a una de les proves de la Copa d’Europa. L’objectiu és ambiciós.

Nan Oliveras, triatleta: Principalment anem allà a pujar al podi i a fer un bon resultat, que és el que em mereixo pels entrenaments i demés. Se que ningú regala res pe`ro vull lluitar per els primeres posicions i anar agafant punts per la classificació olímpica.  

Tot sent conscient, que tindrà molts i nous rival, en una disciplina que s’ha igualat més durant aquests quatre anys. Comença la carrera cap a Paris 2024 per a Nan Oliveras.

x