Incrementa l’interès dels visitants pels volcans de la Garrotxa després d’un cap de setmana de plena ocupació

El sector turístic ha treballat més que l’any passat (que no va ser un pont, sinó un cap de setmana llarg), fet al qual ha contribuït la bona climatologia i la cerca de turisme de natura. L’erupció volcànica de La Palma i el seu efecte crida ha provocat un increment de l’interès per tots els temes relacionats amb el vulcanisme.


Diumenge va ser el dia de màxima afluència de visitants a la comarca durant el cap de setmana llarg amb el pont del 12 d’octubre. Uns dies de festa on la majoria de visitants van passar una o dues nits a la comarca, fent dividir en dos les fases d’uns dies de festa on l’ocupació s’ha situat, igual que el 2020, en un 87%, omplint del tot en apartaments i càmpings i superant el 90% en turisme rural i hotels.

Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa: “La gent ha fet una nit i dos dies o dues nits i tres dies, però no tot el pont, que s’ha dividit en dos. Hem deetctat, arran de l’erupció de La Palma, un augment de l’interès pel vulcanisme i les visites guiades”. 

A diferència de l’any passat, les regulacions han evitat aglomeracions i els accessos als espais naturals han estat molt controlats. Els visitants en la seva immensa majoria han pogut gaudir dels espais d’una manera òptima i amb reserves prèvies.

Un dels punts destacats d’aquests quatre dies de visites a la comarca ha estat l’increment de l’interès per tots els temes relacionats amb el vulcanisme: volcans, colades de lava i Museu dels Volcans -que ha registrat un alt volum de visitants duplicant fins i tot xifres de l’any passat-, juntament amb altres indrets, com Olot, Besalú o la Vall d’en Bas, i també ha crescut l’interès per les visites guiades.

x