Una part del Museu de l’Empordà, exposada al Museu de la Garrotxa

Una part del Museu de l’Empordà està des de fa uns dies a un espai de l’exposició permanent del Museu de la Garrotxa. El Museu figuerenc està en obres i ha decidit traslladar diverses peces a altres museus de la xarxa de Museus d’Art de Catalunya, com és el cas d’Olot, però també Girona, Lleida, Tarragona, Cerdanyola i Vilanova i la Geltrú. A la capital garrotixina hi ha 13 obres.


Eduard Bech, director Museu de l’Empordà: L’objectiu era que hi hagués representat l’Empordà i la ciutat de Figueres. I per tant, totes els peces tenen una relació amb aquests aspectes.

Així doncs, a la mostra s’hi pot veure llocs icònics de l’Empordà, com els quatre quadres de Marià Baig o dues fotografies de Joaquim Font de Ribot, on s’hi pot veure el jaciment arqueològic d’Empúries i el monestir de Sant Pere de Rodes. L’exposició, que porta per títol ‘Exposat per reforma’ també inclou treballs de Jordi Mitjà, Carme Escandell, Josep Blanquet, Ramon Pujolboira, Joan Massanet, Ramon Reig i una escultura d’Eudald de Juana.

Aprofitant un moment aparentment de crisi per un museu, com pot ser haver de tancar per obres, el museu de l’Empordà i el Museu de la Garrotxa li han donat la volta per convertir-ho en una oportunitat per engrescar al públic.

Eduard Bech, director Museu de l’Empordà: Com que estem tancats i no tenim projecció, aquesta és una estratègia per projectar-nos més enllà. També és una forma d’apropar aquestes obres a la gent per tot Catalunya. Al final, és també una estratègia de comunicació.

Xevi Roura, conservador del Museu de la Garrotxa: És una cosa excepcional i temporal dins al Museu, però ens aporta una variació. Ens interessa molt introduir petits canvis a la permanent perquè el visitant no en tingui prou venint només una sola vegada.

L’exposició es pot veure al tercer pis de l’Hospici fins el 9 de gener.

 

x