Adrián Gutiérrez deixa la banqueta del Banyoles-Garrotxa Rugby per entrenar a la selecció holandesa masculina sub20

Adrián Gutiérrez, ex entrenador Banyoles-Garrotxa Rugbi: Ho he comentat als companys i jugadors, que aquest era l’útlim partit. He tingut una oferta de la selecció holandesa masculina sub 20 i d’un equip de segona divisió i no l’he pogut rebutjar. És una oportunitat laboral i de vida important per a mi.


És la sorpresa amb la que ens vam trobar en el darrer partit del Banyoles-Garrotxa Rugbi, en la derrota a casa contra el Barça. Va ser el darrer partit del tècnic Adrián Gutiérrez, que marxa cap a Holanda a entrenar. Han estat tres anys Increibles al capdavant d’un club que ha crescut i molt en aquest temps, convertint-se en referent a la demarcació de Girona i superant-se any rere any a la classificació; la temporada l’equip va ser el setè millor equip de la Divisió d’Honor catalana.

Adrián Gutiérrez, ex entrenador Banyoles-Garrotxa Rugbi: No crec que per mi s’hagi acabat un cicle aquí. Estava i estic molt content amb el grup que he tingut al Banyoles-Garroxta, però les circumstàncies m’han portat a acceptar la oferta, donada les poques sortides a nivell nacional que té aquest esport aquí. Vull aprofitar aquesta oportunitat i tornar, òbviament, amb més coneixements.

El que més valora Adrián Gutiérrez és l’evolució que ha tingut l’equip en tot aquest temps.

Adrián Gutiérrez, ex entrenador Banyoles-Garrotxa Rugbi: Han fet un pas endavant en serietat i disciplina. Són més equip i menys jugadors; més família i menys amics. Més enllà del sistema de joc que s’ha implementat, tenen uns automatismes que aquests jugadors et fan gaudir molt en alguns partits.

L’equip ha començat la temporada amb una victòria i dues derrotes; amb més lesionats del compte i algun problema amb les llicències federatives d’alguns jugadors i amb alguna incorporació de Joanthan Curtil, Bernat Juscafresa i Lluís Quintanas, però també algunes baixes com les de Franco Porcu, Alexander Dennis o Francesc Pulido. Els quatre primers de cada grup accedeixen a la segona part de la lliga a la Divisió d’Honor i Adrián Gutiérrez creu que els de la Garrotxa i el Pla de l’Estany tenen equip per ser-hi.

Adrián Gutiérrez, ex entrenador Banyoles-Garrotxa Rugbi: L’any passat vam ser setens, millor classificació històrica de l’equip a la Divisió d’Honor i jo crec que l’objectiu és anar escalant poc a poc posicions (6è, 5è…) i igualar-nos a aquests equips que tenim per sobre.

L’equip encara no ha confirmat qui serà el nou entrenador. L’Adrián, de la seva banda, diu a reveure a un equip en què ha viscut grans moments. Ell ha estat en part també el culpable del creixement que està tenint el rugbi a la Garrotxa, apropant aquest esport a les escoles.

Adrián Gutiérrez, ex entrenador Banyoles-Garrotxa Rugbi: La veritat és que ha estat un temps increïble el que he viscut aquí.