La Residència Faber inicia una nova temporada amb més d’una desena de temàtiques

La residència d’arts, ciències i humanitat Faber d’Olot inicia un nou curs amb més d’una desena de temàtiques que es convertiran en estades de creació i divulgació. Un projecte que va néixer, ara fa cinc anys, i que ja ha acollit més de 400 residents de gairebé una trentena de països del món. El director de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés, va assegurar que durant aquests cinc anys s’han complert molts dels seus objectius.


Francesc Serés, director de l’Institut Ramon Llull: Hem complert que era una institució que volia fer una aportació novedosa. Volia il·luminar una part de les polítiques culturals que no estaven cobertes, com les residències i temàtiques interdisciplinàries. Estem molt contents.

Una de les estades més destacades, d’ara fins al juny, és la de Vulcanologia, que tindrà lloc del 15 al 22 d’octubre. Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc una estada sobre diversitat lingüística. Del 24 al 28 de gener, sobre el redisseny d’escoles covid. I de l’1 a l’11 de febrer, sobre moviments migratoris i refugi al segle XXI. També se n’han programat sobre escoles inclusives, traducció, robòtica educativa o  escriptura de guions de cinema.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Quan la gent es troba i està junta passen coses. És una institució no local, sinó nacional. L’interès de Faber va més enllà de la Garrotxa. Volem arribar a tot el territori català. 

El director de l’Institut Ramon Lluc també va apuntar l’intenció de Faber d’explotar al màxim els nous formats i la part digital a les residències, ja que, amb la pandèmia, una bona part de la població s’ha acostumat a treballar en línia.