La Fira de Sant Lluc torna a Olot aquest cap de setmana en un format gairebé prepandèmic

Cap de setmana de moviment a la capital de la Garrotxa. Després de gairebé dos anys, tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Lluc al centre de la ciutat. Serà el més semblant possible a la fira prepandèmica, la del 2019.


Els dos puntals de la Fira de Sant Lluc són, des de ja fa anys, la fira ramadera i la fira del dibuix, i totes dues tornaran als seus llocs habituals: el Firal petit i les voltes de la plaça Clarà. L’any passat, el la fira ramadera no va tenir lloc i la fira del dibuix es va haver de fer en format virtual.

Marian Vayreda, president Patronat Fira del Dibuix: “Nosaltres sempre ehem entès la fira com un espai de relació, de trobada i no tant com una galeria per vendre obres. No tenia tant de sentit el fet de fer-ho online perquè es perd aquesta relació humana i sí que creiem que és molt important poder tornar al carrer i estar amb la gent.”

Josep Maria Ginabreda, organització Fira ramadera Sant Lluc: “Potser ara amb el pes de l’economia la Garrotxa té un pes industrial importantíssim, però això no treu que es d’un punt de vista de territori, control de boscos, pastures…és molt important. Ara amb la pandèmia també s’ha remarcat, el fet de tenir producte de km0 i de qualitat, també és molt important.”

A part de tots els mercats i fires, també hi haurà trobada de puntaires, tractorada, castellers, atraccions o la bike party, amb un total de més d’una cinquantena d’esdeveniments. Entre les novetats, també hi haurà un espai de tast al capdemunt del Firal i un racó d’activitats per a tota la família a la plaça U d’Octubre, relacionades amb la vida a pagès a la comarca.

I perquè ningú no se’n perdi cap, demà dissabte a partir de les 12 del migdia, Olot Televisió oferirà un programa especial en directe, on recollirem el més destacat de la fira ramadera i la fira del dibuix tot parlant amb els seus protagonistes a peu de carrer.