Olot continua fent baixar les dades de l’atur i se situa al capdavant de les ciutats mitjanes del país

La Garrotxa se’n surt. I ho fa més ràpidament que la majoria de comarques. L’impacte de la Covid ha sacsejat tota l’economia mundial i Catalunya no en queda al marge, però les xifres de recuperació a la ciutat d’Olot i a la resta de la comarca són esperançadores.


Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Aj. d’Olot: “A Olot i la Garrotxa hi ha emprenedoria, la gent treballa en xarxa i uns es beneficien dels altres. La comarca es recupera ràpidament i millor del que ho fan altres territoris”.

La capital garrotxina de situa com el municipi al capdavant de la recuperació econòmica arran la pandèmia de la COVID-19si observem els números de les ciutats mitjanes similars. Olot ha aconseguit reduir el nombre persones aturades en un 27,3% els darrers 16 mesos, una xifra sis punts superior a la mitjana catalana del 21,7% així com la mitjana dels municipis de més de 35.000 habitants que se situa en el 21,2%.

Sectors com l’hostaleria, la indústria i les professions vinculades amb el tercer sector es presenten com les principals activitats econòmiques que generen més ocupació, recuperant així la pèrdua de llocs de treball arran l’arribada de la pandèmia del coronavirus. I a tot això, sectors com el de l’hostaleria alerten que falta gent per treballar. Els números i les expectatives són positius a la ciutat i a la comarca.