Els carrers del centre d’Olot s’omplen en motiu d’una Fira de Sant Lluc que recupera la normalitat

La normalitat va tornar aquest cap de setmana a la capital garrotxina amb la Fira de Sant Lluc, la fira de tardor per excel·lència. Vaques, xais, cavalls, burros, gallines…més d’una desena de tancats amb animals d’explotacions ramaderes de la comarca i també de comarques veïnes com el Ripollès van omplir el Firal Petit.


Salvador Carrera, Mas La Carrera: “Està bé que la gent vegi què fem, que això tampoc és fàcil i que de fet, som els que ens cuidem del territori. Fem pastura, el bestiar surt a la muntanya, està lliure i és una criança en extensiu. L’entorn, d’alguna manera, aquest bestiar fa que es cuidi una mica la muntanya.”

La primera de les novetats d’aquest any va ser l’Espai de Tast, al capdamunt del Firal, on es van poder degustar productes de pagès, com el pernil artesà, embotits fets amb ànec i poltre, etc.

I si el puntal de Sant Lluc és la fira ramadera el que també ho és, és la Fira del Dibuix. Desenes d’artistes van omplir aquest dissabte les voltes de la plaça Clarà d’Olot d’art.

Marian Vayreda, President Patronat Fira del Dibuix: “La idea és aquesta, que trobem des de paisatges, figures, obres amb tinta i diverses edats, des de gent jubilada, mitjana edat o els alumnes de l’Escola d’Art, que són estudiants però està molt bé que mostrin el treball que estan fent.”

Art en directe, dibuix de natura morta… són algunes de les propostes que petits i grans han pogut gaudir a la carpa d’Olot Dibuixa, amb tallers per apropar l’art als visitants més menuts d’una forma més participativa.

I a banda de la ramaderia i l’art, el Firalet va tornar a reunir desenes de d’automòbils a la 11a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió, on podien trobar-s’hi promocions de diverses marques. Enguany hi han participat gairebé tots els concessionaris de la ciutat.

Jordi Comellas, cap de ventes Aura Motor: “Fa anys que sempre hem assistit i aquest espai ple de cotxes dona una oportunitat de passeig, de contacte i també de negoci. Fa que enganxem tota aquesta oferta de la Fira de Sant Lluc. Estem tenint molt bona assistència, la gent veig que té cert optimisme, ganes de sortir, de poder venir, de parlar i trobar-nos tots com abans de la pandèmia. Ja estem fent algun contracte aquest matí, per tant tot molt bé.”   

Parades d’artesania, el Mercat de Creadors de la Iera o el de col·leccionisme, han complementat un any més l’oferta d’aquesta fira multisectorial que ha tornat a apostar per les activitats familiars, amb el Tastasjocs o l’‘Un dia a pagès’ a la plaça U d’octubre, una altra de les novetats de l’edició d’enguany.

La pinzellada esportiva la va donar la Bike Party, la festa de la bicicleta, a la plaça Campdenmàs, on es van poder provar gratuïtament disciplines d’aquest esport com el trial, carretera o la BTT.

Per acabar la jornada, la plaça de Braus es va omplir de música amb el concert de final de gira del grup Gertrudis. Diumenge van tenir protagonisme també una trobada de tractors i una tractorada, la trobada de puntaires i el Ball del porc i el Xai de l’AOAPIX.

x