Olot Cultura mira a Amèrica amb ‘Tierras del Sur’ de la CIA Azkona-Toloza

Txalo Toloza-Fernández, CIA Azkona&Toloza: “Aquest espectacle és la segona versió d’un espectacle que es diu ‘Tierras del Sur’, en aquest cas enlloc de fer un espectacle en un teatre fem un espectacle a l’aire lliure. Fem un passeig a l’aire lliure en el qual expliquem la història del poble de la Patagonia Argentina, que actualment és el territori del poble Mapuche.”


Aquestes són imatges de l’espectacle itinerari audioguiat de Tierras del Sur, que va tenir lloc dissabte a Olot. Durant l’itinerari audioguiat, els espectadors van poder escoltar històries per la plaça d’Amèrica i pels carrers de Cuba, de Veneçuela, Argentina, etc.

Aquest espectacle, juntament amb el que es va poder veure divendres al Teatre Principal d’Olot, són els dos darrers volums de la trilogia Pacífico, a través de la qual la companyia Azkona-Toloza s’endinsa en les noves formes de colonialisme, la barbàrie sobre el territori i els pobles indígenes d’Amèrica del Sud i la seva estreta relació amb el desenvolupament de la cultura contemporània. El primer espectacle d’aquesta trilogia, “Extraños mares arden”, ja es va poder veure a Olot la temporada 2018-2019.

L’espectacle La melancolía del turista, d’Oligor y Microscopía, que es podrà veure els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre al Teatre Principal, formen part del cicle “Mirar Amèrica” que proposa, mitjançant les arts escèniques, aportar elements de coneixement i de context sobre el 12 d’octubre.