Els municipis garrotxins sumen forces per presentar una convocatòria conjunta per als fons Next Generation

Els Fons Next Generation són una oportunitat que els consistoris esperen amb els braços oberts. S’espera que arribin al llarg dels propers anys i molts dels ajuntaments ja comencen a sol·licitar determinades quantitats de seguida que surten les convocatòries.  El Consell Comarcal no en queda al marge, i en una maniobra conjunta de tots els ajuntaments liderada per Turisme Garrotxa, s’ha elaborat un projecte conjunt que s’espera que els acabin acceptant.


Santi Reixach, president del Consell Comarcal: “Creiem que anant tots junts, serà més fàcil que ens ho concedeixin. Es tracta d’una llarga feina de Turisme Garrotxa i estem molt esperançats amb l’acceptació d’aquest Pla”.

El passat 30 de juliol, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va obrir el termini per a les entitats locals per presentar els seus projectes a la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística. En aquest marc, el Consell Comarcal espera rebre els diners d’un projecte que es considera una gran oportunitat per al futur de la comarca.

El projecte, que té per títol ‘La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent’, té com a repte principal transformar la mobilitat que generen les més de 500.000 persones que s’estima que visiten la Garrotxa cada any, fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta, en vehicle elèctric o en transport públic, desincentivant l’ús de vehicles amb motors de combustió.