El Club Atletisme Garrotxa creix i aquesta temporada compta, també, amb un equip de bàsquet

A la Garrotxa hi havia una necessitat i a la vegada una motivació. Un grup de joves amb discapacitat intel·lectual tenia ganes de fer un equip de bàsquet. I un grup d’entrenadors de clubs i escoles de la comarca, tenia ganes de tirar endavant un projecte com aquest. Així és com ha nascut un nou equip de bàsquet, de la mà del Club Atletisme Garrotxa, que ja compta amb un equip de futbol d’aquestes característiques, per a persones amb discapacitat intel·lectual.


Míriam Gea de la Cruz, jugadora Club Atletisme Garrotxa bàsquet: Jo vaig dir a La Fageda si muntarien un equip,però amb això del COVID, ho tenien plantejat però no podien fer-lo. Es va començar a fer, em vaig apuntar vaig animar a més gent i ens agrada molt, ens desfoguem, ens distraiem…

Amb pocs mesos de vida, el club ja compta amb quina quinzena de jugadors i jugadores, que es troben cada dimarts al pavelló per fer una hora d’entrenament.

Ana Isabel Candelaria Olona, jugadora Club Atletisme Garrotxa bàsquet: Els entrenadors són bons. Ens ensenyen bé, pots comptar amb ells, són simpàtics, bons i amables.

Pau Margui, entrenador Club Atletisme Garrotxa bàsquet: Som gent que ens hem ajuntat perquè tothom pugui gaudir del bàsquet. I llavors, de la mà del Club Atletisme Garrotxa, una entitat, una estructura, amb experiència i bagatge, doncs ho hem pogut tirar endavant, I també estem aprenent com es comporten, com els podem ajudar i a gestionar situacions que en un primer moment et sobrepassen, a banda d’ensenyar a jugar a bàsquet.

L’objectiu és que els jugadors i jugadores gaudeixen de l’activitat, socialitzar i que aprenguin aspectes bàsic d’aquest esport, com pot ser el bot, la passada o els tirs. Cada participant té un nivell i una capacitat d’aprenentatge diferent, de manera que els entrenaments són adaptats. Es basen força en la repetició i en fer el mateix de diferents maneres, per tal d’anar adquirint conceptes del bàsquet. A grans trets, però, no és molt diferent a un entrenament de bàsquet convencional.

Júlia Viladegut, entrenadora Club Atletisme Garrotxa bàsquet: Ens basem en el mateix, però ho fem més a poc a poc i apretem els nivells bàsic. I anar fent.

Un nou equip a la comarca que inicia  aquest curs el seu camí. Un dels primers objectius és jugar un partit amb un equip del Joventut de Badalona de les mateixes característiques que aquest del Club Atletisme Garrotxa. el club està obert a noves incorporacions.