Lídia Huete: “El no poder entrenar durant el confinament va fer que el meu cap explotés i decidís deixar-ho. Ara, he pogut posar punt i final a aquesta etapa”

Són molts els casos d’esportistes que la pandèmia els ha suposat un abans i un després. És el cas de l’ex nedadora Lidia Huete, que mesos abans que esclatés la pandèmia estava en un dels seus millors moments esportius.


Tenia en ment classificar-se pels europeus absoluts. El març del 2020, però, va canviar tot i els nedadors, van ser dels esportistes que pitjor ho van passar, donat que no van poder entrenar durant mesos, al necessitar unes instal·lacions que van romandre tancades molt de temps. El de la Lídia és un exemple més de les conseqüències, en aquest cas també psicològiques, que ha generat la COVID-19.

Lídia Huete, ex nedadora CN Olot: Sí, perquè no ho vaig deixar clarament per voler-ho deixar, sinó perquè el COVID m’ho va fer passar molt malament. Al no tenir piscina, havia de fer físic a casa i el meu cap va explotar. I vaig decidir deixar-ho perquè no podia més.

Fa uns dies la Lídia va tornar a trepitjar una piscina. Va ser a l’acte de presentació de la nova temporada del Club Natació Olot. Allà va rebre el Trofeu Presidenta i va poder tornar a saludar a entrenadors i gent del club. A les instal·lacions del Club Natació Olot hi va començar nedant amb només dos anys, en un esport que l’ha lligat una mica més de dues dècades. Ara, per fi, ha pogut feu un comiat més o menys feliç amb el què ha estat la seva vida durant anys.

Lídia Huete, ex nedadora CN Olot: és com un punt i final, perquè no havia pogut tancar aquesta etapa i ara ho he pogut fer.

Un gran reconeixement i un bon punt i final a una nedadora icònica del club olotí. De les millors que ha tingut al seva història; amb medalles en campionats d’Espanya absoluts. El COVID li va trencar la seva carrera com a esportista, però ara, per sort, gaudeix d’una altre estil de vida. Sobre si tornarà a tenir relació amb l’aigua i les piscines…

Lídia Huete, ex nedadora CN Olot: Sempre està bé tornar a casa i si a part portes tota la vida aquí. Em sento molt estimada del CN Olot. No dic que no tronarà, perquè qui sap si torno d’entrenadora o nedant amb els nedadors de categoria màster… Ara no entra dins els meus plans, però qui sap si en un futur si?