Hermanos Luque: “Els andalusos som gent oberta i la Garrotxa una comarca acollidora”

Felicitat, orgull i molt d’agraïment. Els germans Luque rebran un dels distintius culturals més prestigiosos de tota la comarca després de tres dècades treballant desinteressadament per encaixar la cultura andalusa dins de la societat garrotxina. Una activitat que ha deixat pal·les el caràcter obert dels andalusos i el sentiment acollidor i proper dels garrotxins i les garrotxines.

Miguel Ángel i Manuel Luque, Ales a la Cultura 2021: “Que et reconeguin una tasca que has fet de manera altruista i perquè t’agrada, és molt agradable. No ens ho esperàvem però estem molt agraïts”.

Nascuts a la localitat malaguenya de Villanueva de Algaidas, van arribar a Olot l’any 1968 i es van establir al barri de Sant Roc. L’any 1992 van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa. Les Ales a la Cultura són un guardó honorífic que l’Ajuntament d’Olot concedeix, un cop l’any, a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució en algun àmbit cultural. Enguany el consistori els ha volgut reconèixer el foment de la cultura andalusa a la ciutat i la col·laboració activa amb diferents actes culturals de la capital de la Garrotxa.