Noel posa en marxa la sala d’especejament de la seva nova planta d’Olot

Jaume Planella, director d’R+D de Noel Alimentària: “Estem parlant d’un projecte ambiciós dins del grup Noel que té continuïtat en l’estratègia que té l’empresa. Estem invertint en enfortir la base i el fonament de la matèria prima”.

Noel ja ha posat en marxa la nova planta d’Olot, amb l’objectiu d’impulsar la seva divisió de productes frescos amb una inversió que assoleix els 35 milions d’euros. La fàbrica, que compta amb una superfície de més de 16.345m2 i s’anirà activant progressivament fins a funcionar a ple rendiment a principis del 2022, acollirà l’activitat d’especejament, envasament i congelació de productes carnis frescos.

Les noves instal·lacions han estat dissenyades i construïdes prioritzant la col·laboració amb proveïdors locals, als quals s’ha destinat més d’un 50% de la inversió total.

Aquest projecte suposa un pas més de la companyia en la seva aposta pel territori amb la creació de 200 nous llocs de treball.

Jaume Planella, director d’R+D de Noel Alimentària: “A banda dels nous llocs de treball, hem de dir que tenen valor afegit. Aquesta planta compta amb tecnologia 4.0, des del control de rendiments fins a la traçabilitat. Tenim controls de consum d’aigua, de renovació de l’aire…”.

La nova planta, una de les més avançades d’Europa en el seu sector, i té distribuïda la seva superfície en dos nivells. La planta baixa, que acull, principalment, la zona de producció, i ja està activa des d’aquest mes d’octubre.