Els volcans d’Islàndia conclouen la Setmana de la Vulcanologia d’Olot

Aquest era l’aspecte que presentava ahir a la tarda la sala El Torín d’Olot. Ármann Höskuldsson, de la Universitat d’Islàndia, va oferir una xerrada sobre les darreres erupcions a Islàndia, tot relacionant-ho amb la relació que tenen aquestes erupcions amb la societat.

Després de la conferència, va tenir lloc una una taula rodona on també s’hi van sumar Bruno Scaillet i Joan Andújar, de l’Institut de Ciències de la Terra i António Brum Da Silveira de la Universitat de Lisboa, tots ells participants a la residència temàtica sobre vulcanologia de la Residència Faber, i també el vulcanòleg olotí Xavier de Bolós, investigador a l’Institut de Geofísica de la UNAM de Mèxic.

Joan Andújar, Institut de Ciències de la Terra d’Orleans: “El que volem és conscienciar a la població de com és el procés volcànic, quines implicacions tenen que estiguem vivint en una zona volcànica, quin és l’impacte d’aquests volcans en la societat. Vivim en una Terra que és activa i hem de ser conscients de que hi ha uns perills, i que si no es comuniquen a la població i si la població no està educada, venen les sorpreses.”   

Aquesta, era la darrera activitat de la Setmana de la Vulcanologia, un conjunt d’activitats obertes al públic, coordinades per l’Espai Cràter amb l’objectiu de posar en valor el paisatge volcànic de la Garrotxa i fomentar la divulgació científica.