L’Espai Cràter estén un pont oficial amb el CSIC per a futurs projectes

L’acord entre el CSIC i l’Ajuntament d’Olot marca un abans i un després a l’hora d’encarar els futurs projectes a la ciutat. El nou marc de col·laboració suposa la creació d’una gran porta d’accés a la ciència per part del consistori. En aquest sentit, permet connectar les dues administracions per poder desenvolupar també altres convenis específics en funció de la necessitat i voluntat del moment.

A més, en aquest conveni ja s’ha inclòs la voluntat de realitzar projectes, organitzar activitats formatives i divulgatives, comptar amb l’assessorament recíproc i mutu, i intercanviar informació. De moment no hi ha projectes concrets sobre la taula però el que s’ha fet és un primer pas per treballar.

Joan Martí, director GEO3BCN: “La Garrotxa és un territori especial, on la gent està molt vinculada i arrelada amb l’entorn. Ara hi ha molt d’interès en l’investigació”.

Un dels primers exemples de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i el CSIC ha estat la Setmana de la Vulcanologia, organitzada per l’Espai Cràter. La programació es tancava ahir amb una xerrada sobre les últimes erupcions a Islàndia i una taula rodona amb fins a sis vulcanòlegs de reconegut prestigi. La primera edició de la Setmana de la Vulcanologia ha estat comissariada per Joan Martí i ha comptat amb la participació dels vulcanòlegs olotins Xavier de Bolós i Llorenç Planagumà, i de cinc geòlegs internacionals. En resum, la valoració ha estat molt positiva.