Prop d’una vintena de nens i nenes participen al bicibús d’Olot

Agustí Arbós, regidor de mobilitat Aj. Olot: “Seguint tot un recorregut amb gent de l’AFA, pares, etc. que s’han organitzat de tal manera que puguin recollir tota la mainada, acompanyar-los durant el trajecte amb itineraris que s’han treballat. L’objectiu és consolidar aquest bicibús, veure com va i com que ja tenim inputs d’altres centres per tirar-ho endavant, un cop ho tinguem tot controlar poder-ho tirar endavant a d’altres centres.”


Podríem dir que el bicibús és com un transport escolar col·lectiu, en el que els nens i nenes van a l’escola en bicicleta. Una manera saludable, divertida i ecològica de que la mainada vagi a l’escola.

El bicibús està pensat com si es tractés d’una línia d’autobús, ja que consta d’un recorregut determinat, una hora d’inici i un punt de partida, parades al llarg del camí per recollir a més nenes i una hora d’arribada al centre educatiu.

A Olot, ha la iniciativa ha sorgit de l’escola Sant Roc d’Olot que compta de tres recorreguts i cinc parades i, de moment, només funciona els divendres.  El bici bus compta amb una assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que cobreix qualsevol incident vinculat amb l’ús de la bicicleta durant l’activitat. Per participar-hi només cal registrar-se a l’aplicació Bicibús d’Olot i escollir la parada més propera a casa. Amb un simple clic, el bici bus passa a recollir l’infant a la parada i a l’hora indicada.

Agustí Arbós, regidor de mobilitat Aj. Olot: “Sempre amb la intenció d’augmentar l’ús cada vegada més de la bicicleta i potenciar la mobilitat sostenible ja des de ben petits, que és on tenim la feina a fer per fer el canvi cultural a la nostra societat.”