23 alumnes participen en la 9a edició del Curs de Postgrau Internacional de Vulcanologia

Un total de 23 alumnes estan participant del 18 al 31 d’octubre en la 9a edició del Curs de Postgrau Internacional de Vulcanologia per la Universitat de Girona que organitzen la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Fundació UdG.


Concretament, dissabte va tenir lloc una sortida a la Zona Volcànica de la Garrotxa. Els estudiants van poder visitar zones com el Croscat, l’aflorament de Santa Margarida o, fins i tot, el volcà de la Pomareda. L’objectiu d’aquesta sortida va ser posar en pràctica els conceptes teòrics estudiats i analitzats durant els primers dies del postgrau. Els alumnes van valorar la jornada de forma molt positiva i van fer conèixer la seva admiració pel terreny garrotxí.

Víctor del Àngel, estudiant mexicà: Vemos la vulcanología actual, lo interpretamos desde el origen de magmas y la caracterización de depósitos. Esta última semana que nos falta veremos la gestión del riesgo volcánico. Muy interesante ver las técnicas actuales y como va evolucionando la vulcanología.

Estéban Santiago, estudiant argentí: Estamos trabajando con temáticas relacionadas a la vulcanología. Empezamos con los principios básicos que regulan los procesos volcánicos. En estos últimos dos días, aplicamos todo lo que aprendimos en la parte teórica con profesores de España o con gente de México. Aplicamos todos los conceptos teóricos en el campo.

Laura Sánchez, estudiant colombiana: En este curso, he ampliado los conocimientos previos que tenia sobre vulcanología. He visto otro tipo de productos que normalmente no tenemos en Latinoamérica o América en general.

Aquests alumnes asseguren que la pandèmia els va frenar a l’hora de decidir venir cap a la Garrotxa. El curs, de fet, explica el funcionament dels volcans, els riscs associats que comporten i també els seus beneficis. El vulcanòleg Xavier de Bolós també ha participat en aquest postgrau.

Xavier de Bolòs, geòleg i vulcanòleg: La meva participació en el postgrau consisteix en com s’obtenen mostres, com es processen, com es treballen i també la cartografia.

El garrotxí ha investigat en profunditat el fenomen del vulcanisme català i, en especial, els volcans de la Garrotxa.