L’Hospici acull la primera edició del Festival de dansa Mira’m amb una vintena de companyies i escoles d’arreu de Catalunya

Broadway jazz, clàssic, neoclàssic, jazz, claqué, danses urbanes…aquests només van ser alguns dels estils que aquest diumenge els espectadors van poder gaudir a l’Hospici. Es va estrenar la primera edició del Festival Mira’m, organitzada per la companyia i escola olotina La Quarta Paret. Un festival que pretén donar visibilitat a les joves companyies, les escoles de dansa que donen formació a futurs ballarins i ballarines i a diferents estils del món de la dansa.


Jordi Masegur, director artístic Festival Mira’m: “A través de la mirada, per això li hem posat aquest nom, pretén que la gent vegi, opini…que teníem aquesta necessitat, que ens miressin, que ens tinguessin en compte. Ja estem pensant en una segona edició, això és una prova pilot però la rebuda ha estat molt bona.“

Betty Bosch i Dolors Jordà, espectadores: “Ens agrada molt la dansa i com que fan coses aquí a Olot, doncs venir-ho veure. Ens agrada molt perquè hi ha varietat.”

Les companyies i escoles que varen participar en aquesta primera edició del festival són residents a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida.

Núria Serra, CIA NC Dansa de Barcelona: “Crec que és donar una visibilitat a molta gent que és d’arreu de Catalunya i concentrar-la en lloc. Veig molt de caliu, molta il·lusió, gent que participa per primera vegada en un festival així…veig molta il·lusió.”

Berta Esteve i Jordina Piovan, CIA Ballem Far away de Cassà de la Selva: “Estem una mica nervioses però tenim moltes ganes, jo crec que ens sortirà molt bé.”

A més a més, també s’ha presentat la jove companyia de La quarta paret.

Jordi Masegur, La Quarta Paret: “Estem molt emocionats perquè portem ja dos anys preparant-los amb una formació molt intensa. Venen de dilluns a dissabte, hi dediquen moltes hores. Els joves tenen molt a dir i tenen moltes coses a dir a través de la dansa.”

Una jornada reblerta de dansa i de música on l’Hospici va quedar, fins i tot, petit.