Més de 1.600 dones van participar aquest diumenge a la Cursa de la Dona de Les Preses

Aquest era el moment en que es donava tret de sortida a una de les diades més esperades de l’any al municipi de Les Preses, la 4a edició de la Cursa de la Dona. En total, una mica més de 1.600 dones varen participar en aquesta edició de la cursa solidària pel càncer de mama. De fet, tots els beneficis van destinats a la Fundació Oncolliga Girona, i als malalts i de càncer i els seus familiars. L’any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia, i aquest any només s’ha pogut dur a terme la cursa.


Pere Vila, alcalde de Les Preses: “La veritat és que és un orgull que Les Preses tingui aquest grup de dones que fa 4 anys ens varen venir a trobar perquè tenien aquest objectiu i aquest objectiu s’ha complert.”

Love Lopera, organització: “Fem cursa, anem a caminar, sortim, fem la col·laboració…fem a poc a poc, i d’aquí fins a dalt.”

La Raquel Sala va ser la primera en arribar a la meta, amb un temps de 26 minuts, fent el recorregut de 5 quilòmetres. La Jordina Plana i la Edith Abascal, varen ser les primeres a  arribar amb un temps de 54 minuts, fent el recorregut de 10 quilòmetres.

Raquel Sala, participant:He fet el recorregut de 5km i està molt ben indicat. A cada costat et trobes algú que et va indicant i a més et dona ànims. Com que l’any passat no es va poder fer, jo crec que la gent ja tenia ganes de fer una cursa així.”

La gegantessa de Les Preses, la Ricarda, tampoc no es va voler perdre aquest dia tant especial.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “És una festa per l’alegria, una festa per cercar solucions i que amb aquests fons, tinguin un suport més per sortir-se i vèncer la malaltia.”

Love Lopera, organització: “Jo penso que això és lo important, veure les cares de les dones quan surten, ho diu tot.”