Es presenta la nova secció d’arqueologia del PEHOC per posar en valor la recerca aqueològica de la comarca

La rectoria de Sadernes va acollir dissabte al matí la presentació de la nova secció d’arqueologia del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca. En concret, es va presentar l’entitat i les seves línies de treball. Però quin és l’objectiu de la nova secció?


Núria Martínez, secció d’Arqueologia del PEHOC: Sobretot el que volem és posar en valor la recerca arqueològica a la Garrotxa i també fer difusió del patrimoni històric que ja existeix a la Garrotxa. També hem preparat un article a la publicació anual del PEHOC d’una mica d’història i un estat de la qüestió de com està l’arqueologia a la Garrotxa ara mateix.

A més, també va tenir lloc la conferència ‘La vida durant la prehistòria a l’Alta Garrotxa’, a càrrec de Maria Sanya, arqueòloga prehistoriadora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Maria Sanya, professora de Prehistòria a la UAB: La Garrotxa és una àrea molt rica en patrimoni arqueològic. S’hi ve treballant des de fa molts anys. Actualment és una àrea clau per conèixer tota la prehistòria. No només de l’Alta Garrotxa, sinó de tota la comarca en general.

Sanya va assegurar que la nova secció és un instrument fonamental per apropar l’arqueologia al territori i la població i, alhora, per generar més coneixament sobre la nostra pròpia història.

x